Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Русия спря всички полети на изтребителите МиГ-31 след като в събота един от тях катастрофира


До изясняване причините за инцидента, временно са преустановени всички полети на изтребителите прехващачи МиГ-31, след катастрофата, станала миналата събота в ройона на Владивосток.

Както съобщи РИА Новости, в събота, в близост до авиобазата Централна Угловая до Владивосток, катастрофира изтребител прехващач МиГ-31. След като насочили машината към ненаселен район, двамата пилоти успели да катапултират и са се отървали с незначителни наранявания. Днес вече те са изписани от болница.

По предварителни данни, причините за катастрофата са свързани с техническа неизправност в машината, но засега подробности не са известни. Води се следствие.

Това е третата официално регистрирана катастрофа с този тип изтребител. На 3 септември 2011 МиГ-31 опита аварийно кацане в нива, но се обърна и се запали. Двамата пилоти загинаха. На 23 април 2012 в района на Караганда в Казахстан, учебно-тренировъчен Миг-31 получи повреда и двамата пилоти катапултираха. Въпреки това обаче единият загина, а другият получи тежки наранявания.

По информация от РИЯ Новости

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Дизайн, изграждане и поддръжка на уеб сайтове

Повече в Новини
Брад Пит си купи Спитфайър за $3,3 милиона. Ще се учи да го пилотира …
Cessna тестваха прототипа на първия си лек, учебен изтребител
Европейската агенция за авиационна безопасност най-после разреши ползването на електронни устройства по време на полет
Затвори