Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаИзграждане и поддръжка на уеб сайтове

Причина за авиокатастрофа стана заснемането на селфи с мобилен телефон


За пръв път в историята на авиацията, като причина за авиокатастрофа е определено заснемането на селфи с мобилен телефон.

Наскоро Националният Борд за Транспортна Безопасност на САЩ (NTSB) излезе с официален доклад за авиоинцидент, станал през май миналата година, в който ясно се посочва, че причина за авиокатастрофата, довела до смъртта на двама души на борда на Cessna 150, е заснемането на селфита с мобилните им телефони.

Първоначално към подобни изводи навела намерената в останките на самолета камера GoPro, а впоследствие проведеното разследване на инцидента доказало по безспорен начин тези подозрения.

Пилотът, заедно с пасажер, правели полети по кръга в нощни условия. След поредното излитане, Цесната набрала височина от 750 фута над терена (около 200 метра), след което рязко се накренила наляво и пикирала към земята. При удара самолетът се разбил (на снимката), а двамата души на борда загинали на място.

След оглед на останките и анализ на заснетото от мобилните телефони и GoPro камерата, било установено че по време на всичките полети пилотът и пътникът интензивно се снимали един друг със светкавицата на мобилния телефон, при това във фазите на разбег по пистата и излитане.

Според доклада на NTSB, причина за инцидента е станало заслепяване на пилота, последвано от пространствена дезориентация, причинени от светкавицата на мобилния телефон.

По информация от generalaviationnews.com

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Изграждане на шампионски сайт

Повече в Новини
През октомври Сара Брайтмън ще пее от Космоса
Военен хеликоптер катастрофира във Флорида
Десет човека загинала при сблъсък на два хеликоптера в Аржентина
Затвори