Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Потвърдиха, че останките от полет MH370 вероятно ще бъдат открити

Вчера в официално телевизионно изявление малайзийският премиер Наджиб Казак заяви, че останките от Boeing 777 на полет MH370 са намерени в южната част на Индийския океан, приблизително там, където по сателитни снимки и данни от Inmarsat се предполагаше, че ще бъдат открити.

Мястото е в открития океан, на около 1500 мили (2400 км.) от австралийските брегове, западно от Пърт. В момента в пристанището на Пърт вече е пристигнал специализиран кораб, снабден с оборудване за детекция на радиосигналите, излъчвани от черните кутии на самолета.

Апаратурата се очаква да пристигне на място на катастрофата утре и да стартира търсенето на сигнала. Уредът е известен като Towed Pinger Locator и може да открива сигнали от дълбочина до 6000 метра. С такъв уред бяха открити и останките на френския Airbus A-330 на "Ер Франс", който катастрофира в Атлантическия океан през юни 2009 година.

Както знаем, черните кутии излъчват радиосигнали в продължение на 30 дни след инцидента, тоест остават само 11 дни надежда черните кутии да бъдат открити за да бъде разбулена мистерията около полет MH370.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 2 =