Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Пилот от Минесота изкара късмет, след като се заплете в жици


Неизброими са случаите, в които малки самолети се удрят в далекопроводи и най-често тези инциденти са фатални. За щастие, пилотът на този Piper Cub е изкарал късмет, след като малкото самолетче останало оплетено в жиците, а далекопроводът издържал тежестта на машината и не ѝ позволил да падне и да се разбие.

Инцидентът е станал в събота, 23 ноември 2019, когато близо до градчето Шакопи (Shakopee) в щата Минесота, 65-годишният пилот Томас Коскович на борда на своя Пайпър очевидно не забелязал жиците и се ударил в тях.

Макар че в момента на удара далекопроводът бил под напрежение, това не оказало влияние на пилота, защото самолетът увиснал „във въздуха“ и е нямал съприкосновение със земята или заземен предмет. След като изключили напрежението, местните спасителни екипи свалили пилота от обърнатата надолу с главата машина и с учудване установили, че той е напълно невредим.

Градчето Шакопи се намира на около 50 км. югозападно от Минеаполис, а местният шериф Люк Хенън заявил, че „инцидентът можеше да има много по-тежки последици“, с което няма как да не се съгласим.

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
Boeing представиха новия 737 MAX 10, независимо от скандалите със серията MAX

Двумоторен пътнически самолет се разби тази сутрин в Конго

Представяме ви още една рядка птица – Boeing 720

Затвори