Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Открита е втората черна кутия на разбилия се във Франция самолет

По съобщение на прокуратурата в Марсилия, намерена е и втората "черна кутия", рекордерът на полетните данни FDR ("Flight Data Recorder"), от катастрофиралия самолет на Germanwings.

Рекордерът обаче е силно повреден и още не е ясно дали експертите ще могат да извлекат някаква информация от устройството.

Рекордерът на полетните данни записва в реално време огромно количество полетни данни на машината и разчитането му би хвърлило много допълнителна светлина върху обстоятелствата, довели до разбиването на самолета във френските Алпи.

Според разследващите, спасителните екипи са намерили и множество мобилни телефони, чиито карти с памет ще бъдат проверявани за наличие на видео и аудиозаписи, или други улики във връзка с катастрофата.

Вчера френското списание Пари Мач и немското Билд публикуваха материали в които твърдят, че разполагат с видеозапис, направен от пътник в последните минути преди катастрофата. Засега обаче потвърждения за верността на тези твърдения няма. Както Билд, така и Пари Мач са известни по-скоро като издания, неведнъж публикували непроверена и недоказана информация.

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!