Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Останките от полет MH370 може би никога няма да бъдат открити

От изчезването му на 8 март 2014, все още нищо от останките на Boeing 777 от полета MH370 на Малайзийските авиолинии не е намерено, а тридесетдневния период, пред който "черните кутии" на самолета излъчват радиосигнали, изтича само след седмица.

Във възобновената след периода на лоши метео условия издирвателна акция участват десет самолета, единадесет кораба и една специализирана безпилотна подводница, а площтта на издирването вече се простира на 254 хиляди квадратни километра.

Засега нито един от обектите забелязани от сателит, за които се предполагаше че може да принадлежат на малайзийския Боинг, не се оказа вярната следа. В повечето случаи се касаеше за изоставено рибарско оборудване или просто за случайни сенки под водната повърхност.

Вече все повече специалисти изразяват мнението, че вероятно мистерията около изчезването на този самолет никога няма да бъде разкрита, а полет MH370 ще остане в историята на авиацията като една от малкото все още неразгадани авиационни катастрофи, съперничещи си по мистериозност единствено с изчезванията на самолети в Бермудския триъгълник.