Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията Изграждане и поддръжка на уеб сайтове

История, възможности за реклама и контакти

 

История

Изграждане и поддръжка на уеб сайтове

Този портал започна съществуването си в началото на 2001 година, когато беше изградена първата версия на Портала под домейна Paragliding-Bulgaria.com. По това време Порталът беше един от първите сайтове за парапланеризъм и свободно летене в България и със сигурност първият и единствен портален сайт за парапланеризъм у нас.

От това време датира и сътрудничеството на сайта с авторитетни издания като Cross Country Magazine, световно признати експерти в парапланеризма като Брус Голдсмит, а по-късно и партньорството с Вацлав Хорник – собственик и автор на известния сайт WindGuru.cz, чието превеждане на български език в по-голямата му част е скромно дело на автора и собственика на Letene.com. 🙂

В средата на 2009 Порталът промени името си и продължи развитието си като Letene.com. С тази промяна, от портал за парапланеризъм, сайтът разшири обхвата си на “Портал за свободно летене”, включващ в себе си и теми от областта на делтапланеризма, безмоторната и лекомоторна авиация.

На 1 ноември 2012 Порталът регистрира едномилионния си посетител, което стана повод и да стартираме пълния редизайн и изграждане на изцяло обновената версия на сайта, а версията на сайта, която виждате в момента, стартира в началото на февруари 2018.

Сегашната версия на нашия Портал е базирана на мощна и надеждна софтуерна система за управление на съдържанието, използваща най-съвременни Интернет технологии за улеснено ползване от всякакви устройства, висока интерактивност и атрактивна визия.

Реклами

На цената само на един тандемен полет с парапланер или само за част от цената на един развлекателен полет с лек самолет, вашата реклама може в продължение на цял месец да се появява на всяка страница от Letene.com – един от най-посещаваните авиационни новинарски сайтове в България.

Сайтът ни регистрира ежедневно средно между 350 и 500 уникални посещения, тоест средно около 15 000 посетителя на месец. Цялата ни аудитория е тясно таргетирана – това са хора със специални интереси в областта на авиацията и летенето.

Letene.com е на неизменно челни места (първа страница) в Google при търсения по ред ключови думи и изрази, свързани с авиацията.

Както вече писахме, аудиторията на сайта е тясно профилирана и се състои изключително от действащи любители пилоти, авиационни фенове и хора, влюбени в летенето.

Letene.com има добре развита фен-страница във Фейсбук, на която ежедневно се публикуват тизъри (кратки извадки) от всички новини, излизащи в сайта.

Рекламните ни площи на Letene.com са на разположение на аероклубове, авиационни сдружения, авиационни учебни центрове, частни GA летища и всички фирми и организации, свързани с летенето и авиацията.

Съществува и възможност да станете и “Генерален спонсор” на сайта, като логото на Вашата организация ще бъде вградено в главата и цялостния дизайн на сайта, с допълнителна опция за недопускане на конкурентни реклами.

Контакти

За контакти или каквито и да било въпроси относно Letene.com, включително и реклама в него, моля ползвайте е-мейл webmaster@letene.com или телефон 0898 20 55 89.

 

Зареждане на принтери